Microblading

Microblading

Microblading

Mitä microblading on?

Microblading on kulmamuotoilua, joka mahdollistaa asiakkaalle kauniit, persoonalliset ja luonnolliset kulmat. Microblading -toimenpiteen aikana pigmenttiä laitetaan ihon pintakerrokseen eli epidermiksen ja dermiksen väliin. Pigmentit, joita käytämme yhteistyössä Sharp Browsin kanssa ovat luonnollisia, eivätkä ne ole haitallisia iholle. Kaiken kaikkiaan toimenpide on hieman kuten tatuoiminen, mutta siinä on hyvin suuria eroja pysyvään pigmentointiin verrattuna. Microblade -tekniikalla oikein tehdyt kulmat häviävät ihosta kokonaan noin vuodessa. Tämä tarkoittaa sitä, että jos tulosta haluaa ylläpitää, täytyy kulmiin tehdä vahvistus n. 10-12kk jälkeen ensimmäisestä hoidosta.

Huom! Ehdoton käytäntömme on, että microblading -kulmien ottajan tulee olla 18-vuotias.

Mitä iholleni tapahtuu microbladingin aikana?

Toimenpiteeseen liittyy seuraavat asiat: muotoilu, itse toimenpide ja jälkihoito. Muotoilun aikana käytämme microbladingiin suunniteltuja erikoistyökaluja, joilla mittaamme sinulle symmetriset kulmat kasvojesi muodon mukaan. Piirrämme kulmakynällä uusien kulmiesi ääriviivat: kun olet nähnyt ja hyväksynyt ne, täytämme ääriviivojen sisältä alueen pigmentillä joka sopii ihon ja hiustesi väriin parhaiten. Kerro avoimesti kaikki toiveesi kulmiesi suhteen ja jos joku muodossa häiritsee sinua. Tekijä muokkaa ääriviivoja kunnes olet tyytyväinen muotoon. Ääriviivoja emme siis tee pigmentillä ja ne pyyhitään kokonaan pois, jotta kulmista saadaan mahdollisimman luonnollisen näköiset. Microladingin tekemiseen käytämme Sharp Browsin -erikoisteriä, jotka koostuvat useasta pienestä terästä, jotka viiltävät ihon pintakerroksen ja työntävät pigmentin ihoon. Linjat ovat todella ohuita muistuttaen luonnollista karvaa ja niillä pyritään mukailemaan karvan luonnollista kasvusuuntaa. Microblading ei vaikuta luonnollisten kulmakarvojesi väriin tai kasvuun. Microblading pigmentit haalistuvat iholta pikkuhiljaa, kokonaan kulmat häviävät iholtasi vuodessa- kahdessa. Pigmentin pysyvyys riippuu paljon omasta ihotyypistäsi ja jälkihoidosta. Pigmentti voi pysyä huonommin rasvaisella iholla. Myös linjat saattavat hieman enemmän pehmentyä eivätkä välttämättä pysy niin skarppeina rasvaisella iholla. Rasvoittuvalla iholla onkin tärkeää, että linjoja ei tehdä liian tiheään. Microblading ammattilainen osaa tehdä kulmat oikeaan syvyyteen ihossasi, aiheuttamatta arpia, värin muuttumista tai leviämistä.

1. Mitä tulee tapahtumaan

Tutustu alussa olevaan tekstiosioon; ”Mitä microblading on?”

2. Valmistaudu pieneen punoitukseen.

Kannattaa varautua pieneen punoitukseen, sitä esiintyy lähes kaikilla asiakkailla. Erittäin kova punoitus on kuitenkin harvinaista. Erilaiset ihotyypit reagoivat erilailla toimenpiteeseen, joten pidä se mielessä kun teet suunnitelmia seuraaville tunneille microbladingin jälkeen.

3. Tule toimenpiteeseen kevyellä meikillä.

Älä laita raskasta meikkiä samana päivänä kun toimenpide tehdään. Tämä ei tarkoita, ettetkö saisi laittaa meikkiä lainkaan. Normaali päivittäinen kevyt meikki on ok. Älä kuitenkaan meikkaa kulmiasi.

4. Ole varovainen seuraavien lääkitysten kanssa.

On muutamia lääkkeitä, joiden käyttöä emme suosittele 48 tuntiin ennen toimenpidettä. Emme kuitenkaan suosittele sinua keskeyttämään terveytesi kannalta tärkeitä lääkkeitä ilman, että olet konsultoinut asiasta lääkäriäsi! Mikäli olet epävarma lääkkeesi ja microblading-hoidon sopivuudesta, varmistathan hoidon sopivuuden aina ensin lääkäriltäsi. 48 tuntiin ennen hoitoa emme suosittele aspiriinia, tai ibuprofeiinia. Suosittelemme myös välttämään lääkkeitä, joilla on voimakas vaikutus kehoosi. Mikäli käytät verenohennuslääkettä, suosittelemme sinua konsultoimaan ensin lääkäriäsi!

5. Älä käytä alkoholia 48h ennen toimenpidettä äläkä juo kofeiinipitoisia tuotteita samana päivänä

Kofeiini kiihdyttää verenkiertoa ja voi näin ollen vaikuttaa haavan vuotamiseen.

6. Vältä tuotteita joissa on Retin A:ta (tretinoiinia)

Jos käytät tuotteita jotka sisältävät joitakin määriä Retin A:ta, suosittelemme sinua lopettamaan käytön kuukautta ennen microblading -toimenpiteeseen tulemista. Tämä koskee vain kulmien aluetta. Tämä koskee myös tuotteita jotka sisältävät A-vitamiinia.

7. Vältä AHA-ihonhoitotuotteita ennen toimenpidettä.

Vältä AHA-tuotteita (tuotteet jotka koostuvat alpha-hydroxy-acidista) noin viikon ajan ennen toimenpidettä. Suosittelemme sinua lopettamaan anti-age -tuotteiden käytön kulma-alueelta kahta viikkoa ennen toimenpiteeseen menemistä.

8. Jos olet verenluovuttaja.

Älä luovuta verta samana päivänä kun toimenpide on. Tämä voi rasittaa kehoasi ja saatat tuntea olosi heikoksi. Suosittelemme, että olet myös luovuttamatta verta toimenpiteen jälkeisenä päivänä.

9. Kulmakarvojen poisto langalla tai muilla tekniikoilla.

Parhaan tuloksen saavuttamiseksi microbladingissa älä nypi tai poista kulmakarvoja millään tekniikalla ainakaan pariin viikkoon ennen toimenpidettä.

10. Ole avoin allergioistasi, kroonisista sairauksistasi ja muista terveyteen vaikuttavista asioista.

Kerro microblading-ammattilaiselle kaikki asiat joiden ajattelet olevan vähänkään tärkeitä, sekä kaikki krooniset sairaudet tai allergiat, joita sinulla voi olla. Listaa myös kaikki asiat kosmetiikasta, jolla on ollut negatiivinen vaikutus ihollesi. Ole rehellinen kaikesta, mikä vaikuttaa terveyteesi (HUOM! myös raskaus, imetys yms.)

Kontraindikaatiot – Esteet microbladingille

Jos sairastat diabetestä, tarkistathan lääkäriltäsi ensin sopiiko microblading käsittely sinulle. Jos imetät, huomioithan, että käyttämämme puudutteen vuoksi sinun tulisi olla imettämättä noin 4 tuntia hoidon jälkeen, jotta puudute haihtuu elimistöstäsi täysin. Emme suosittele microbladingia:
 • Jos sinulla on käytössäsi verenohennuslääkitys.
 • Jos sinulla on käytössäsi Roaccutan vai vastaava isotretinoiini-lääkitys, Roaccutanin jälkeen tulisi odottaa puoli vuotta ennen microblading-käsittelyä, ihon arpeutumisvaaran vuoksi.
 • Jos sinulla on taipumusta keloidiarpiin.
 • Jos olet raskaana
 • Imettäville asiakkaille voimme tehdä microblading-kulmat vain jos asiakas pystyy olemaan toimenpiteessä ilman puuduteaineen käyttöä. Tai voi olla imettämättä 4h toimenpitern jälkeen.
 • Jos sinulla on kestoväri-, parafenyylidiamiini- tai hiusväriallergiaa, olisi hyvä selvittää lääkärissä mille aineelle olet allergisoitunut, ja sisältävätkö microblading pigmenttimme mahdollisesti allergisoivaa ainetta.
 • Jos olet allerginen jollekin tuotteen ainesosalle.

Hoidon jälkeen

Microblading kotihoito-ohjeet

On erityisen tärkeää muistaa pitää iho ja kulmat puhtaina. Vältä aurinkoa sekä uima-altaita, solariumia, saunaa ja raskasta hikoilua parantumisen ajan. Valmistelu- ja jälkihoito-ohjeet ovat tässä samassa tekstissä, luethan ne myös tarkasti.

Kahden-neljän tunnin kuluttua microblading-kulmien laitosta, huuhtele kulmat hellästi vedellä. Tämä poistaa kudosnesteen. Tämän jälkeen lisää erittäin ohut kerros Bepanthenia. Toista tämä menettely kolmesta viiteen kertaan päivässä. Koske kulmiin aina ehdottomasti puhtailla käsillä! Toista tämä muutaman ensimmäisen päivän ajan. Jos hoito on tehty myöhään iltapäivällä tai illalla, ja et ehdi kulmia huuhdella näin moneen kertaan, suojaa kulmat hieman paksummalla kerroksella voidetta.

Seuraavan viikon ajan huolehdi tarkkaan hygieniasta, ja lisää voidetta aina kasvojen pesun tai suihkun jälkeen.

Tulevina päivinä hoidetulle alueelle kehittyy lievää rupea, ja väri näyttää vielä tummalta. Luonnollinen solujen uusiutumisprosessi aiheuttaa hieman hiutalemaista hilseilyä iholla. Hiutaleet (lievää ”kuorta” / ”rupea”) ei saa raapia, rapsuttaa, hangata tai nyppiä pois. Ruven pois rapsuttaminen estää pigmentin jäämisen kudokseen ja lopputulos on epätasainen. Pysyvä lopputulos on jopa 30% vaaleampi, kun ensimmäisen 24t aikana.

 • Älä raavi tai hankaa pyyhkeellä käsiteltyjä alueita.
 • Alue voidaan kevyesti taputella. Lievä rupi irtoaa itsestään.
 • Muista mitä huolellisemmin hoidat nyt, sitä kauemmin väri kestää iholla.

Mitä tulee välttää microbladingien parantumisprosessin aikana? 

Kolmen päivän ajan:

 • Vältä urheilua ja hikoilua.

Viikon ajan:

 • Vältä meikkiä ja kaikkia muita voiteita paitsi Bepanthenia kulmien alueella.
 • Vältä saunaa, kylpemistä ja uimista.
 • Vältä kaikkia kasvoihin kohdistuvia toimenpiteitä, ripsipidennysten laitto, kasvohoidot, hieronnat jne.
 • Älä raavi, revi tai turhaan koskettele kulmia.

Kuukauden ajan:

 • Vältä auringonottoa, solariumia ja valohoitoja.
 • Vältä kemiallisia kuorintoja, hedelmähappoja, mikrohiontaa ja ihoa uudistavia voiteita.
 • Vältä myös laserhoitoja kulmien alueelle.
 • Antibioottien ja hormonaalisten lääkitysten käyttö voi aiheuttaa pigmentin nopeampaa kulumista.
 • Suojaa aina kulmat auringolta aurinkosuojavoiteella (ei ensimmäiseen viikkoon).

1. Ole tietoinen toipumisvaiheesta

Mitä enemmän tiedät prosessista, sitä helpompaa se on sinulle. Paranemisprosessi voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen: 1) ihon pintakerroksen parantuminen; 2) kuolleen ihon kuoriutuminen; 3) pigmentin väheneminen.
2-4 viikon aikana toimenpiteen jälkeen koet kaikki nämä vaiheet. Älä epäröi kysyä meidän microblading -ammattilaisilta lisää näistä vaiheista.

2. Käsittele kulmiasi hellästi äläkä revi kuollutta ihoa tai rupea

Kulmiin ei saa koskea likaisilla käsillä! Kulmien ympäriltä iho voi tulla hieman herkäksi varsinkin
24h aikana microbladingin jälkeen. Jos haluat pestä kulmia, tee se puhtaalla haalealla vedellä hellästi varoen painamasta liikaa kulmien alueella. Toimenpiteen jälkeen ihosta voi irtoilla pieniä kuivia palasia, jotka koostuvat kuolleesta ihosta, verestä ja pigmentistä. Tässä paranemisvaiheessa kulmat kutiaa, mutta niitä ei saa missään nimessä repiä tai raapia.

3. Hiero Bepanthenia kulmiin

Bepanthen (sininen) on paras hoito kulmiin, sillä se on kevyt ja hengittävä voide, joka parantaa haavat nopeasti. Rasvaa voi levittää 2-4 tunnin jälkeen hoidosta puhtaalle iholle. Suosittelemme kevyesti huuhtelemaan kulmat ennen rasvan levittämistä. Ylimääräinen pigmentti, kuollut iho ja veri/kudosneste lähtevät pestessä pois, ja näin saat voiteen puhtaalle iholle. Huuhtele ja rasvaa kulmat ohuesti aamuisin, päivällä toista kulmien huuhtelu ja rasvaus useamman kerran ja iltaisin ennen nukkumaanmenoa huuhtele ja rasvaa hieman paksumpi kerros.

4. Suojaa uusia kulmiasi tarkasti ensimmäiset 3-4 päivää

Kulmat ovat alttiit infektiolle 3-4 päivää toimenpiteen jälkeen. Vältä kulmien turhaa koskemista ja pese sekä rasvaa kulmat vain puhtain käsin.
Vältä kovaa hikoilua (myös saunominen), jotta pigmentti ei lähde hien mukana pois. Uimahalleissa uimista tulisi välttää n, 5-7 päivää, mm. korkean infektioriskin takia. Myös esimerkiksi kloori ja muut kemikaalit joita vesi sisältää saattaa heikentää värin pysyvyyttä tai jopa muuttaa värin sävyä kulmissa.
Ethän laita meikkiä kulmiin ensimmäisen 5-7 päivän aikana.

5. Vältä solariumia

Solariumia ei suositella käytettävän vähintään kahteen viikkoon microbladingin jälkeen. Tämä suositus koskee myös aurinkoa. Liiallinen auringonsaanti vaikuttaa negatiivisesti pigmenttiin, joka on asetettu ihon pintakerrokseen hoidon aikana. Jos juuri valmistuneet microblade -kulmat saavat liikaa suoraa auringonvaloa, pigmentti alkaa haihtumaan tavallista nopeammin ja kulmat vaativat uuden vahvemman vahvistuksen. Iho on myös käsittelyn jälkeen herkempi palamaan auringossa, joten suojaathan kulmasi aina SPF 50-aurinkorasvalla. Suosittelemme aurinkorasvaksi luomua tai muuta vähä-kemikaalista rasvaa.

6. Ole varovainen lääketieteellisten toimenpiteiden kanssa

Jos olet ollut verenluovuttajana, kerro siitä microblade -ammattilaisellesi. Keskustele myös verenluovutuksessa olevan hoitajan kanssa, jos olet menossa microbladingiin. Vaatii tilanteen mukaan 4kk-6kk toimenpiteen jälkeen, että veri palautuu normaaliin tilaansa. Normaalisti se palautuu normaaliksi jo n. 1 viikon kuluttua. Sen lisäksi menettelyt, joissa käytetään erilaisia lasertekniikoita, voivat lykätä microblading -kulmien tekoa. Kerro myös aina lääkäreillesi ennen minkäänlaisia toimenpiteitä microblading -toimenpiteestä.

7. Ei kulmameikkiä eikä anti-age-voiteita

Vähintään 7-10 päivän ajan toimenpiteen jälkeen suosittelemme olemaan käyttämättä minkäänlaista meikkiä kulmissa. Älä myöskään käytä anti-age-voiteita ennen kuin kulmat ovat täysin parantuneet. Suosittelemme pitämään kaikki muut voiteet ja kosmetiikkatuotteet poissa kulmien alueelta paranemisprosessin ajan.

8. Microbladingin jälkeinen tulos ei ole lopullinen

Seuraavat kaksi päivää pigmentti on kaikista tummimmillaan, joten älä säikähdä. Kulmien lopullinen väri ei muutu tummemmaksi, kuin mitä se oli hoidosta lähtiessäsi.
Väripigmentti haalistuu hieman toimenpiteen jälkeen, kun kulmat alkavat paranemaan. Kulmiin saattaa syntyä epäsymmetriaa tai esim. pieniä koloja. Tämä on täysin normaalia ja siitä ei tarvitse huolestua, vahvistuskerta on varattu juurikin näiden korjausta varten! Muista, että todellinen tulos voidaan arvioida oikein vasta vahvistuksen (5-10 vk kuluttua microbladingista) jälkeen.

9. Älä epäröi ottaa yhteyttä microblading-ammattilaisiin

Mikäli Sinulle herää kysymyksiä kulmien parantumisen aikana, ota rohkeasti yhteys microblading- ammatilaisiin.

10. Toimenpiteen jälkeen kulmat ovat asiakkaan vastuulla.

Ajan varattuasi sitoudut noudattamaan edellämainittuja valmistautumis- ja jälkihoito-ohjeita. Allekirjoitat myös vastuuvapautuslomakkeen liikkeessämme ennen hoitoa ja vahvistat täyttäneesi 18 vuotta. Muistathan siis, että ohjeita noudattamalla / oikein varautumalla kulmat parantuvat nopeasti ja jälki pysyy hyvänä! Kulmien kotihoito vaikuttaa kulmien ja linjojen pysyvyyteen noin 70%, joten noudata huolellisesti sinulle annettuja ohjeita.