Rispsipidennykset

Rispsipidennykset

Ripsipidennykset

Mitä on ripsien pidennys?

Ripsienpidennyksissä omiin ripsiin liimataan ripsikuituja, jolloin saadaan näyttävä lopputulos ilman ripsiväriä. Kuidut kiinnitetään ripsienpidennyksille tarkoitetulla erikoisliimalla. Ripsienpidennyksillä asiakkaan ripsistä saadaan luonnollisen tai näyttävän tuuheat -asiakkaan toiveesta ja ripsilaadusta riippuen. Kuituja löytyy eri pituuksia, kaarevuuksia ja paksuisia.

Normaalisti ihmisillä on noin 50-150 ripseä per silmä, joten lopputuloksissa voi olla paljon eroja riippuen asiakkaasta. Ripsien kasvuaika on n. 60-90 päivää, mistä riippuen ripsipidennysten kesto vaihtelee kolmesta jopa kahdeksaan viikkoon. Oikein laitettuina pidennykset eivät vahingoita omia ripsiä.

Klassiset ripsipidennykset

Klassisissa ripsienpidennyksissä käytetään yksittäisiä ripsikuituja, eli jokaiseen omaan ripseen liimataan yksi ripsikuitu. Myös klassisilla ripsipidennyksillä voidaan tehdä erilaisia tyylejä, mutta volyymiripsiin verrattuna klassisilla ripsillä saavutetaan ”eritellympi look”. Valikoimastamme löytyy eri vahvuuksia ja kaarevuuksia.

Volyymiripset

Volyymiripsissä käytetään menetelmää, jossa yhteen omaan ripseen liimataan useampi ripsikuitu viuhkana. Menetelmä ei kuitenkaan rasita omia ripsiä enempää kuin klassiset ripsipidennykset, sillä volyymiripsikuidut ovat kolme kertaa ohuempia kuin klassiset ripsikuidut. Viuhkoissa paino levittyy omalle ripselle tasaisesti. Volyymiripsiviuhkat ovat symmetriset ja ilmavan pehmeät. Volyymiripsikuituja liimataan 2-10 kpl per oma ripsi. Volyymiripsistä voidaan saada näyttävämmät kun klassisista, mutta myös erittäin luonnolliset ripsityylit on mahdollista toteuttaa volyymiviuhkoilla, sillä asiakas voi itse vaikuttaa ripsikuitujen määrään 2D-10D. Volyymiripset ovat myös hyvä vaihtoehto asiakkaille, joilla on harvat ripset, sillä viuhka tuo harvempaan ripsirajaan parempaa tuuhennosta ja täyttöä kuin yksittäiset klassiset pidennykset.

Hallitsemme useita eri ripsityylejä, ja osaamme suositella sinulle parhaiten sopivaa ja turvallista lopputulosta. Teemme paljon Hollywood -tyylin viuhkoja, joilla saadaan aikaan intensiivisen tumma ripsiraja, kuin taas kapeammilla viuhkoilla saadaan luonnollisempi ja erotellumpi lopputulos. Eri pituuksia yhdistelemällä voidaan myös luoda rikotumpaa ja tähtimäisempää tyyliä. Ripsiä voidaan asentaa niin, että silmää saadaan avattua enemmän ja luotua illuusio isommista silmistä, tai pisimpiä ripsiä voidaan asentaa silmän ulkonurkkaan ja luoda kissamaista lookkia. Eri pituudet, kaarevuudet ja paksuudet ripsikuiduissa mahdollistavat todella paljon eri tyylejä.

Megavolyymit

Megavolyymit ovat nimensä mukaisesti todella näyttävät ripsipidennykset, joissa lopputulos on tuuheampi kuin ”tavallisissa” volyymiripsissä. Megavolyymeissa käytetään tuplasti enemmän ripsikuituja, ja käytettävät kuidut ovat  ohuempia kuin volyymiripsissä. Megavolyymiripsiin käytetään 0,03-0,05 mm. paksuisia ripsiä, ja yhteen luonnon ripseen voidaan asentaa 8-21 kuitua viuhkana. Megavolyymiasennustekniikat ovat erilaisia verrattuna volyymiripsitekniikkaan, minkä vuoksi aikaa kuuluu jopa 3-4h. Megavolyymissä analysoimme yksilöllisesti paljonko asiakkaan oma ripsi jaksaa kantaa kuituja. Koska ripsiä on megavolyymissä niin paljon voikin olla että megavolyymejä joutuu huoltamaan tavallisilla volyymiripsillä tai klassisilla ripsillä riippuen omasta ripsestä.

Ripsitesti

On mahdollista, että ripsiliimoille saattaa olla herkistymistä tai jopa allergiaa. Asiakkaille tarjotaan mahdollisuus ripsitestiin, minkä teko kestää 15minuuttia ja siinä on tarkoituksena testata geelilappuja (eli patchejä) sekä liiman ja kuitujen sopivuutta asiakkaan silmälle. Testissä laitetaan molempiin silmiin muutamia ripsiä. Testi tulee suorittaa viimeistään 3pv ennen ripsien laittoa, jotta mahdolliset oireet ehtivät ilmetä. Testin läpäisy ei kuitenkaan tarkoita varmuudella, etteikö allergiaa olisi, mutta useimmiten pahat yliherkistymiset reagoivat testiin.

Hybridiripset

Hybridiripset tehdään sekoittamalla volyymiripsiin klassisia ripsikuituja, näin saadaan luotua ”tähtisilmäefekti”. Hybridiripsissä käytetään tyypillisesti enemmän volyymiviuhkoja, joiden joukkoon asennetaan yksittäisiä klassisia pidennyksiä.

 

Kotihoito-ohjeet ja ripsihuoltoon valmistautuminen

 • Ripsien peseminen oikeilla tuotteilla, EI ÖLJYPOHJAISIA tuotteita (se ei tarkoita että olisi öljymäinen)
 • Nykyään löytyy ripsienpidennyksille tarkoitettuja puhdistusvaahtoja (pitää silmät ja luomet terveinä ja antaa tilaa uusiutuville ripsille kasvaa sekä desinfioi silmän aluetta)
 • Luonnonripset suojelevat silmiä pölyltä, lialta, rasvalta ja hieltä.
 • Ripsienpidennykset keräävät niitä ja siksi puhdistus oikeilla tuotteilla on tärkeää
 • Rasva, lika ja hiki myös rikkoo liimakudosta ja ripsienpidennykset pysyvät huonommin
 • Öljyttömät tuotteet mm. silmänympärysvoide (öljy liuottaa liimaa)
 • Ethän käytä ripsiväriä
 • Vältä hankausta/hieromista/näpläystä
 • Ethän taivuta ripsiä
 • Ripsiväri ja raskas rajauksien sekä luomivärin käyttö jättää helposti jäämiä ripsen tyveen
 • Muistathan harjata ripsiäsi ripsiharjalla, jonka voit ostaa meiltä.
 • Vaikka käytämme nano-kuivaajaa, emme suosittele ripsien läpimäräksi kastelua vuorokauteen
 • Pyydämme asiakkaita puhdistamaan ripset liikkeessä ennen huoltoa, mikäli et halua tehdä puhdistusta itse, tekijä tekee sen sinulle.
 • Ei piilolinssejä ripsien laiton aikana. Ethän harjaa ripsiä märkinä.

Ripsien tehtävä on suojata silmiä. Tämän vuoksi on tärkeää pitää ripsipidennykset puhtaana, käyttäen puhdistusvaahtoa, puhdistuslappuja tai -tikkuja.

Ikäraja ripsissämme on K-16.

Jos sinulla on silmätulehdus, emme valitettavasti hygieniasyistä voi tehdä sinulle ripsipidennyksiä.
Raskaana oleville ja imettäville ei ole haittaa ripsistä, kuitenkin se on asiakkaan oma päätös.
Kotihoito-ohjeiden noudattamatta jättäminen tarkoittaa automaattisesti, että huollolle ei ole takuuta. Jos kuitenkin oikeaoppisesta kotihoidosta huolimatta huomaat meillä tehdyissä tai huolletuissa ripsissä poikkeavaa irtoilua, otathan yhteyttä liikkeeseemme, ripsiammattilaisemme arvioivat tilanteen aina tapauskohtaisesti.

Takuu Studio Bettinassa tehdyille ripsille on yksi viikko.

Mahdollisia syitä, miksi ripsipidennykset eivät pysy:

 • Ripsien likaisuus ennen kiinnitystä tai silmien vuotaminen laittaessa (ripsiväri jää helposti ripseen ja liima jää kiinni vain ripsivärin pintaan)
 • Huono pesu/kotihoito ja flunssa – ripsityveen erittyy iso määrä rasvaa/likaa/rähmää
 • Kesällä pysyvyys voi olla heikompaa, mm. kostean ilman, hikoilun, uinnin ja saunomisen vuoksi
 • Jotkut lääkkeet, antibiootit, sairaudet (kilpirauhassairaudet), kalaöljykapseleiden syönti, tai silmätipat voivat heikentää oman ripsesi laatua
 • Öljypitoisten tuotteiden käyttö, liika meikki(luomella) tai ripsivärin käyttö
 • Hankaus, kyyneleet
 • Lasimainen ripsi tai rasvainen iho
 • Hormonit (raskaus/imetys/e-pillerit/stressi)
 • Nukkuminen kasvot tyynyä vasten
 • Luonnonripsen kasvun nopeus.